O PROJEKTU

MERKUR  s projektom » ZA LEPŠO ŠOLO « lepša okolice slovenskim osnovnim šolam ter s pomočjo donacij dodatno spodbuja in okrepi skrb osnovnošolcev za ureditev šole širšega bivalnega prostora in povezanostjo z naravo.

Učencem omogočamo, da skupaj s svojimi mentorji sejejo in sadijo rastline ter spremljajo njihov razvoj in uživajo v njihovih cvetovih in plodovih.

S projektom vzpodbujamo osnovnošolske otroke, da zaupajo svojemu ustvarjalnemu duhu ter povezovanju z naravo ter na ta način izboljšajo okolje, v katerem nabirajo znanje in izkušnje.

K sodelovanju so vsakokrat povabljene vse slovenske osnovne šole. Prijavijo se lahko skozi aktualni natečaj in uredijo okolico šole, šolske vrtove ali okenske police.

MERKUR donira šolam vse od leta 2016, donacijo pa je prejelo že preko 150 različnih osnovnih šol. Merkur iz svojega prodajnega programa nameni semena in sadike spretnim malim ustvarjalcem in vrtnarjem, ki z veseljem v družbi mentorjem oživijo šolsko okolico. Najbolj izpostavljene in ustvarjalne šole pa obiščemo tudi s svojo ekipo.

Kako so na do zdaj izbranih šolah polepšali notranjost, okolico ali vrtove, si lahko ogledate v galeriji.

Komu je namenjen projekt?

Projekt ZA LEPŠO ŠOLO je namenjen učencem in mentorjem slovenskih osnovnih šol, s katerim nagrajujemo zainteresiranost otrok za povezanost z naravo, sajenje in negovanje rastlin.

Hkrati želimo krepiti misel, da lahko s svojo spretnostjo veliko naredijo, še več pa, če združijo moči.

Kdo lahko sodeluje pri projektu?

K sodelovanju pri projektu ZA LEPŠO ŠOLO so vabljene vse slovenske javne in zasebne osnovne šole.

Zakaj sodelovati pri projektu?

Izbranim osnovnim šolam pomagamo z donatorskimi sredstvi urejati šolo, šolsko okolico in šolske vrtičke.

Kdo je donator in koliko sredstev lahko posamezna šola pridobi?

Donator je podjetje Merkur trgovina d.o.o., ki vsaki izbranim šolam donira material ali semena ali sadike, glede na vsebino aktualnega natečaja. Donacijo, ki jo izbrane šole prejmejo, je iz Merkurjevega prodajnega programa.

Kaj pomeni "izbrana" šola?

Izbrana šola je tista, ki je svoj projekt prijavila na natečaj  Za lepšo šolo in je bila izbrana za prejem donacije.

Kakšna je tematika natečajev?

Vsebino natečaja je objavljena vsako leto nekaj dni pred odprtjem natečaja.

error: Vsebina je zaščitena!!